Voor de uitvaart

Regeling

We komen bij u langs om alles met u te bespreken. We vertellen u wat de mogelijkheden zijn en wat er gaat gebeuren, maar we luisteren vooral naar uw wensen en denken graag met u mee.

Laatste wensen

Steeds vaker heeft de overledene zijn of haar laatste wensen besproken of vastgelegd. Wordt het een begrafenis of een crematie en wat voor voorkeuren zijn er voor de plechtigheid? Wat zijn de wensen van de nabestaanden met betrekking tot de uitvaart?

Kosten van de uitvaart

De kosten zijn sterk afhankelijk van uw persoonlijke wensen. U betaalt namelijk niet alleen voor de plechtigheid zelf, maar ook voor allerlei bijkomende kosten, zoals een uitvaartkist en een gedenkmonument, bijvoorbeeld een grafsteen of urn. Bent u nieuwsgierig naar de kosten op basis van uw wensen? Hiervoor maken wij graag een afspraak met u.

Uitvaartverzekering

Wij verzorgen uitvaarten van alle verzekeraars. Wij zijn onafhankelijk en werken voor elke verzekeringsmaatschappij. Als u dat wilt, verzorgen wij de melding aan de verzekeringsmaatschappij en de uitkering van de polis. Heeft u geen uitvaartverzekering en/of wilt u meer informatie? Neem contact op met Arensman Uitvaartverzorging, we vertellen er u graag over.

Na een overlijden

In de dagen na het overlijden tot en met de uitvaart wordt u altijd begeleid door één van onze ervaren en betrokken uitvaartverzorger. Deze helpt u bij het maken van keuzes door in alle rust informatie, advies en steun te geven. Arensman uitvaartverzorging beschikt over alle middelen om de uitvaart vorm te geven. Zo hebben wij eigen rouwvervoer en verzorgen wij ook het drukwerk in eigen beheer, met vele soorten rouwkaarten.

Opbaring

De plek voor de opbaring, is de plek waar familie en vrienden samen kunnen komen om afscheid te nemen. U kunt ervoor kiezen om uw dierbare thuis of in een uitvaartcentrum op te baren. Wij hebben in ons verzorgingsgebied de beschikking over diverse aula’s en opbaarkamers, waar nabestaanden terecht kunnen. Ons eigen uitvaartcentrum heeft een intieme familiekamer met alle voorzieningen, waar u persoonlijk afscheid kunt nemen.

Afscheidsbijeenkomst

Samen met u zorgen we voor een passend afscheid. De uitvaartverzorger neemt alles met u door. U kiest de plaats van de bijeenkomst, dit kan een kerk, dorpshuis, uitvaartcentrum of een aula van een crematorium zijn, maar ook een plaats die een bijzondere betekenis heeft voor de overledene. De keuze tussen begraven en crematie is een van de belangrijkste beslissingen bij een uitvaart. Voor sommigen is het heel duidelijk, bijvoorbeeld vanuit religie of traditie. Maar voor anderen blijft het iets waar ze liever niet over nadenken.